Garry's Mod Sötét Titkai

Ez a Blog az idióta magyar Garry's modosokról fog szólni, meg hát azokról a hülyeségekről emiket csinálunk. Ha bármilyen kérdésed van, ezt ide küldjed: helpgmst@citromail.hu

GMST Team Fortress 2 Klán

2010.11.25. 18:20 Garry's Mod Sötét Titkai

 Team Fortress 2

 

Klánvezér: MediEvi

A játék játszásához Steam szükséges  

IP: 79.172.195.191:32637 (Rakott palacsinta szerver))

         

 

Játékmenet 

Mint az elődei, a Team Fortress 2 is két ellentétes csapaton fókuszált. Ezek a csapatok a RED (Reliable Excavation & Demolition - Megbízható Földmunkák & Bontás) és a BLU (Builders League United - Építők Összefogása), ez a két cég titokban irányítja a világ összes kormányát. A játékos 9 játszható karakter közül választhat, mindegyik erősségével és gyengéjével. A korábbi Team Fortress kasztjai megtartották a személyiségüket. A játék 6 hivatalos pályával, azonban 13 extra és 8 aréna pályával bővült a későbbi frissítések során. Közösségi pályák is készültek a játékhoz. Amikor a játékos csatlakozik egy szerverhez az első alkalommal, egy bemutató videó jelenik meg a célokról. A körök alatt egy női hang tájékoztatja a játékosokat a főbb eseményekről. A szinkronhang Ellen McLain, aki a Valve többi játékánál is közreműködött (Portal: GLaDOS, Half-Life 2 széria: Overwatch). A hang értesíti a játékosokat hangosbemondón keresztül, hogyha például az ellenséges csapat elfoglalta a kontroll pontot, vagy a payload-al megközelítjük az utolsó kontroll pontot. A játékoslimit 16 Xbox 360-on és PlayStation 3-on. PC-n, a vanilla szerver 24 játékost tudott fogadni, de egy 2008-as frissítés során ez a szám 32-re emelkedett. Különböző modifikációk 34-re emelték az egyidejűleg egy szerveren lévő játékosok számát.

A Team Fortress 2 a Valve első olyan játéka, amely pontos statisztikát ad vissza, hogy hány órát/percet játszottunk egy-egy kaszttal, hány headshot-ot adtunk, pontok a körökben kasztokra bontva. A statisztikák segítenek is a játékosoknak, ha elég közel érünk egy rekordhoz, akkor segít, hogy mennyi kell még a rekord megdöntéséhez. A Team Fortress 2 újdonsága még a rengeteg "achievement" mindegyik kaszthoz, például 1 millió health pointot kell healelnünk (medic-ként), vagy 1000 duplaugrást kell végeznünk (Scout-tal). Ha elértünkx számú achievementet, akkor mérföldkő-achievement-eket is kapunk. Ha ezeket elérjük, akkor a kasztokhoz új fegyvereket is kapunk (bár a fegyverszerzési lehetőséget a Valve lényegesen megegyszerűsítette, a Steam Cloud adja véletlenszerűen a játékosoknak). Az achievementek és a statisztikák elérhetőek a játékos Steam profilján vagy Xbox Live profilján.

Játékmódok 

A játék célja változik attól függően, hogy milyen játékmódot használunk.

  • Capture The Flags (CTF - Zászlóelkapós) pályákon a cél mindkét csapat számára, hogy minél többször vigye el az ellenfél bázisáról az inteligence-t (táskát) és vigyék vissza a saját bázisukra.
  • Kontroll Pont (Controll Point - CP) pályákon a kék csapat célja, hogy elfoglalja a pályán található összes kontroll pontot, a piros célja, hogy ezt ők megakadályozzák. Vannak olyan változatok is, amiknél a piros csapat is foglalhat kontroll pontot, eközben viszont védeniük is kell (ugyanez a feladata a kékeknek).
  • Payload (PL) pályákon a kék csapatnak van egy sínen futó bombával teli kis vonatja. A piros csapat feladata, hogy ne sikerüljön célba juttatni. A vonatot úgy lehet mozgásba hozni, hogy közel állunk hozzá. Ugyanígy lehet az ellenséges csapat részéről blokkolni a mozgást. Van egy nehezebb változata, ahol mindkét csapat tol egy vonatot, egymással szemben. Az nyer, aki előbb betolja a célba.
  • Az Arena pályák deathmatch módúak. Az a csapat nyer, aki tovább életben marad vagy előbb elfoglalja a kontroll pontokat.. Nincs újra teremtés.

Kasztok 

9 játszható karakter van a Team Fortress 2-ben, és három kategóriába sorolták őket. Ezek a támadó (offense), védekező (defense) és támogató (support). Mindegyik kasztban van legalább 3 fegyver: egy elsődleges, például minigun heavynél, vagy flamethrower pyronál; egy másodlagos, például shotgun, vagy a flare gun pyronál és egy harmadlagos, ami a kasztoknál egyedi, például spynál a cloak watch, pyronál a fire axe, heavynél az öklök.

Három támadó kaszt van: a Scout, a Soldier és a Pyro.

  • Scout (felderítő, szinkronhangja Nathan Vetterlein) egy hadaró baseball imádó BostonbólMassachusettsből, egy gyors karakter egy scattergunnal és egy pisztollyal felszerelkezve. A Scout képes duplaugrásokat végezni, azonban nem bír ki sok ütést.
  • Soldier (katona, szinkronhangja Rick May) egy jobban felszerelt de igen lassú karakter. Egy sztereotipikus amerikai katona, a Soldier felszerelkezett egy Rakéta Indítóval, amivel rakéta ugrást tud végrehajtani, hogy feljusson magasabb helyekre.
  • Az utolsó támadó kaszt a Pyro (lángszórós, szinkronhangja Dennis Bateman). Beöltözött egy tűz-védő ruhába, és egy hang eltorzító maszkba. A Pyro egy flamethrowert használ elsődlegesen, aminek a másodlagos funkciójával szinte bármit messzebb tud hajítani.

A Demoman, a Heavy, és az Engineer alkotják a védekező kasztot.

  • Demoman (bombaszakértő, szinkronhangja Gary Schwartz) egy fekete, egyszemű skót, aki sokat iszik. Egy gránát katapult a fegyvere, és egy ragadóbomba katapult. Ezzel a Demoman hirtelen tud felrobbantani embereket messziről.
  • Heavy (nehézgéppuskás, szinkronhangja szintén Schwartz) egy tipikus orosz karakter egy jó tüzelésű fegyverével. Orosz akcentussal, egy Minigunnal, és a játék legtöbb életerejével van felfegyverkezve, ám mindez lelassítja őt.
  • Az Engineer (mérnök, szinkronhangja Grant Goodeve) az utolsó védekező kaszt, egy jó öreg Texasi. Az Engineer képes építeni turreteket, vas és életerő osztót, és teleportokat.

Az utolsó kategória a támogató, ebbe tartozik bele a Medic, a Sniper és a Spy.

  • Medic (orvos, szinkronhangja Robin Atkin Downes) egy Német orvos Stuttgartból, aki kevés figyelmet szentel a Hippokratészi Eskünek, bár készen áll, hogy segítsen a csapattársain. Fel van készülve erre egy Medigunnal, hogy segítsen, valamint hogy a csapattársait pár másodpercre halhatatlanná tegye.
  • Sniper (mesterlövész, szinkronhangja John Patrick Lowrite) egy vidám Ausztrál karakter, aki racionálisan gondolkodik a munkájáról. Fel van szerelkezve egy mesterlövészpuskával, hogy távolról is meg tudjon támadni embereket, és egy géppisztollyal a közeli támadáshoz.
  • Az utolsó támogató kaszt a Spy (kém, szinkronhangja Dennis Bateman aki a Pyronak is a hangja) a revolverrel, egy ideiglenesen láthatatlanná tevő órával, egy elektronikus eltávolító berendezéssel, és egy jó eldugott eszközzel a cigaretta tartójában át tud változni az ellenséges csapat bármelyik tagjává, felveszi annak sebességét, és a turretek sem veszik észre őt. A Spy tudja még használni a Pillangó kését is, amivel gyorsan hátbaszúrhatja és azonnal megölheti az ellenfelét.

A Valve azt erőlteti, hogy a játék kiegyensúlyozott legyen. Mindegyik kasztnak megvan a saját előnye és hátránya, hogy együtt győzelemre jusson a csapat. Ez arra ösztönzi a játékosokat, hogy együtt gondolkodjanak, és a csapatban játszanak.

 

 

19 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://garrysmodsotettitkai.blog.hu/api/trackback/id/tr722473128

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

DaNtE · http://danteapokolfia.blogspot.com/ 2010.11.25. 19:48:26

IJJJJÁÁÁÁ!!!!!!!!
Végre van GMST TF2 szerver.
OH,THIS IS GOOD!!
Ha fel lesz tuningolva a gépem,akkor majd újra kezdek TF2-zni.

Zsolt211 · http://zsolt2106blog.blogspot.com/ 2010.11.26. 15:32:30

Én erre csak ennyit írok:
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIINCOOOOOOOOOMIIIIIIIIIIIIIIING !!!!!!!!!!!!!!

pckillerhun 2010.11.26. 17:32:18

JEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE van TF2-ő szerver :D

hotdogger65 2010.11.28. 22:17:13

de okos gyerekek ez nem a gmst szervere......

TcwCsoki 2010.11.29. 16:40:43

méh nem egedbe a szero ?

masterchief 2010.12.07. 15:01:01

én 2 hónapal ezelöt töröltem le :(

Backoff64 2011.03.03. 19:13:31

nekem aszt irja hogy 4 entyres requeired es ha a favorites ba teszem akk meg nem teszi be LoL

Combine General 2011.05.04. 04:18:26

Már mióta csak ezt varom:))))))))))))))))))))

CRySIS 2011.06.29. 10:22:02

szeretnék csattlakozni a klánotokhoz

][PAPA_Jo][ 2011.07.01. 16:12:23

Szevaaasztoooook :D

Itt Zeno beszél becenéven PAPA
Jelentkeznék a TF2 klánba ált. ba Medic el megyek vagy Heavy vel!
Egy steam es névnek vagy valaminek örülnék hogy megtudjam bejutottam-e :)

Üdv PAPA

CRySIS 2011.07.01. 20:14:44

én is szeretnék csattlakozni tf2 klánba
spy scout vagy sniper-erel szerettek lenni
steam nevem Tf2hun0831
ha bejuttotam kérlek irjatok steamen

üdv crysis_2

mesterlövész2009 2011.07.01. 21:02:44

Én is szeretnék csatlakozni.

Steam nevem:[Soldier UqZ]Adosremus

Soldier,spy,scout a kedvencem.

THeDark22122 2011.07.02. 08:22:49

Szeretnék csatlakozni a TF2 klánba én is.

Steam nevem:TheDark22122

Pyro,engineer,medic a kedvencem.

BeNiBoY 2011.07.03. 16:37:56

keep cryin', baby. you did well
most, h ingyenes, ezen függök xD

NegativX 2011.07.04. 12:07:33

én még múlt évben meg vettem és így premium user vagyok így a jó van egy kis extra :)

Kanokanor Seme 2011.07.17. 13:50:21

lol,, mikor inyenes lett keresgéltem magyar szerókat, ezt megtaláltam és az egyik kedvenc szeróm lett, aztán felnézek ide és látom hogy a gmst szervere, XD

Norcis3 2013.07.28. 06:17:06

Én is be szeretnék lépni

Steames nevem : norcis3

Kedvenc kasztjaim : spy, pyro, és engineer
süti beállítások módosítása